Onze missie

We willen zo veel mogelijk mensen warm maken om over hun eigen levensstijl & mindset te reflecteren en (actief) bij te dragen aan een regeneratieve realiteit.

Wat is regeneratie?

Dit houdt in dat we niet alleen een situatie creëren waarin we niet meer vervuilend zijn (dat is wat duurzaamheid min of meer is), maar ook de situatie verbeteren. Een werkelijkheid waarbij elke actie een verbetering voor de aarde (lees milieukwaliteit) teweegbrengt. Dit komt simpelweg neer op: ‘Leave it better than you found it’ en ‘create conditions pro life’. Dus regeneratie gaat nog verder dan duurzaamheid.

Hoe wij onze missie leven

Zoals we hebben uitgelegd in onze visie houden we er een diervriendelijke & duurzame levensstijl op na. Op dagdagelijkse basis kiezen we bewust voor duurzame en ecologische alternatieven. Met de fiets gaan, less-waste, plantaardig eten en nog meer. Naast onze dagdagelijkse levensstijl/routine, leest vooral Evelien over onderwerpen gelinkt aan regeneratie, permacultuur alsook over de wijsheid van inheemse volkeren (indigenous people). We leren ook bij door het kijken naar onderwerp-gerelateerde documentaires, leren nieuwe begrippen kennen en staan open voor nieuwe inzichten. Maar hier blijft het niet bij.

We zijn er ons van bewust dat onze levensstijl als “radicaal” of “extreem” kan gezien worden. We hebben ondertussen al een lange weg afgelegd om te geraken waar we nu zijn. Omdat we weten dat het enorm moeilijk is om van de één op de andere dag het roer om te gooien, zijn we ervan overtuigd dat een geleidelijke verandering blijvende gewoontes creëert.

Concreet

Vandaar delen wij onze ervaringen, tips en aanbevelingen en zetten we duurzame projecten/bedrijven in de kijker. Dit alles zal je kunnen zien op deze website en op ons Instagram account. Dat kan van alles zijn, van interessante boeken, documentaires, artikels tot handige apps en meer. Daarnaast willen we een open community creëren waar we elkaar steunen en waar er ruimte is voor gesprek en nieuwe inzichten.